Работилница за деца за модернистичката архитектура

Од:

Плоштад Слобода објавува отворен повик за учество во работилница за деца посветена на модернистичката архитектура на Скопје, а поддржана од програмата за култура на Град Скопје.

Со вложување когнитивен напор и преку својата креативност, по посетите на одредени објекти, учесниците ќе се посветат на создавање нивен коментар, премислување и разбирање на модерното архитектонско наследство на Скопје.

Учеството во предвидените работни сесии ќе им помогне на децата да ги подобрат своите аналитички и уметнички вештини, да споделат меѓусебно знаење и да стекнат афирмација на своето индивидуално и колективно уметничко изразување, односно да стекнат доверба во себе и во своето лично творештво.

Со учество во овој проект децата вклучени во истиот ќе ја разберат важноста на посветеноста и можноста таа да биде забавна и исполнителна. Работилницата предвидува посета на некои од најинтригантните скопски модернистички објекти, како и креативни работилници кои ќе резултираат со издание за деца. Работилниците ги водат Дивна Пенчиќ, професорка на Архитектонскиот факултет, како и Доротеј Нешовски, визуелен уметник.

Би можело да ве интересира

Скопје и Софија ја интензивираат соработката во одбраната

А1он

Делегација на Националната гарда на Вермонт во посета на Скопје

А1он

Нов привремен сообраќаен режим на мостот Гоце Делчев

А1он

Целосно изгаснат пожарот во зградата „папагал“, повредени нема

Посебен сообраќаен режим утре во Скопје поради одбележување на Илинден

Ана Ололовска

Град Скопје ќе дистрибуира топлинска енергија до граѓаните

Ана Ололовска