Презентација на истражување за трошоците на студентите на државните универзитети

Од:

Во Скопје денеска ќе бидат презентирани наодите од истражувањето „Колку и на што троши еден македонски студент“ спроведено од тим на Здружението на млади аналитичари и истражувачи и Младинскиот образовен форум со поддршка на фондацијата „Отворено општество – Македонија“.

Целта на истражувањето е да се добие претстава за видот и за висината на трошоците на студентите кои студираат на државните универзитети во Македонија и да се дадат препораки за подобрување на студенскиот стандард.

Би можело да ве интересира

Факултетите на УКИМ ќе објават ранг-листи на пријавени кандидати според успехот во средно образование

Ана Ололовска

Штуловиот универзитет се одлучи за хибриден модел на настава во новата академска година

А1он

Идната недела пријавување за упис на УКИМ, слободни се 10 798 места

Ана Ололовска

Почна првиот уписен рок на Универзитетот „Гоце Делчев“-Штип

Ана Ололовска

Продолжен рокот за аплицирање за сместување во студентските домови

Ана Ололовска

Намален бројот на ученици и студенти сместени во домовите и интернатите

Ана Ололовска