Поповски: Градскиот базен во Кочани ќе биде покриен

Од:

Директорот на агенцијата за спорт и млади на Република Македонија Лазар Поповски при престојот во Кочани го посети градскиот отворен базен  каде ја истакна заложбата на Владата, Агенцијата и општина Кочани за негово покривање.

– Базенот во Кочани ќе добие ново руво. Ќе биде покриен и ќе се користи во текот на целата година. Ќе формираме ватерполо екипа, а ќе се заложиме и за развој на останатите спортски активности. Вкупната вредност за покривање на базенот ќе изнесува од 2  до 4 милиони евра кои ќе ги обезбедат Владата, Агенцијата и Општината  и по пат на приватно јавно партнерство, истакна Поповски.

Тој ја најави и инвестицијата на Владата за развој на зимскиот туристички центар Пониква на Осоговските Планини со вложувања на средства во изградбата на сноу борд патека, како и изградба на 100 повеќенаменски игралишта во државата за кои Владата обезбеди 600 милиони денари.

Првите десет игралишта, нагласи, ќе започнат да се градат во Источна Македонија, а во Кочани и Пробиштип работите ќе започнат  од утре.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Избрканата трудница, градоначалникот кој ја избрка и уште двајца од СДСМ кои сакаат да го „симнат“ – предизборие во Лозово

Минимална предност за ГЕРБ на Борисов на изборите во Бугарија

Катерина Павлова-Николовска

Неизвесен победникот на парламентарните избори во Бугарија

Агенција Галуп: „Има таков народ“ е победник на изборите во Бугарија

Мери Јордановска

Партијата на Борисов очекува влада на партиите што протестираа

Шест партии во новиот бугарски парламент – први информации од излезните анкети

Leave a Comment

3 × five =