Поплавите го оштетија коритото на Дабички канал во Прилеп, се отвори дупка

Од:

Штетување, дупка на коритото на „Дабички канал“ која е проиширена до работ на асфалтот пријавил жител на Припеп во регионалниот Центар на уравување со кризи.

– Регионалниот ЦУК Прилеп известува дека по јавување на граѓанин за оштетување на коритото на „Дабнички канал“ на ул. „Кеј 19 –ти Септември“ наспроти објект – зграда 3 и е направена дупка што е проширена до работ со асфалтот од улицата, се вели во информацијата од ЦУК.

Вработените во РЦУК Прилеп утврдиле дека таа дупка претставува опасност за непретпазливи минувачи и можно е евентуално пропаѓање на асфалтот при минување на потешки возила.

Известено е ЈП „Водовод и канализации – Прилеп“ и побарано е веднаш да се изврши обележување на местото за да се предупредат минувачите, а и возачите, да не поминуваат покрај самиот раб на коловозот.

За настанот е известена Единицата на локалната самоуправа (ЕЛС) Прилеп од каде што одговориле дека ќе превземат мерки во координација со МВР ПС Прилеп и другите надлежни институции.

Би можело да ве интересира

Државниот здравствен инспекторат не констатирал пропусти во случајот со починатото новороденче

Катерина Ѓуровски

Шминка, долги нокти, пирсеви и искинати фармерки се забранети: Прилепска гимназија објави правилник за учениците

Орце Костов

Со протест и блокада прилепчани бараат да се реши проблемот со загадениот воздух

Татко и син во Прилеп загинаа во пожар во семејната куќа

Катерина Ѓуровски

Егзодус во Прилеп: 300 деца отпишани од училиште за шест месеци поради селење во странство

Катерина Ѓуровски

10 години – Prilep Jazz Wekend