(ВИДЕО) Петковски: Од вас не се плашиме

Од:

„Не се плашиме од вас“, со овие зборови лидерот на НСДП, Тито Петковски им се обрати на собраните граѓани пред Собранието.

Ви се обраќам пред да падне Владата, рече Петковски.

Направивме обиди да не го навредиме Собранието, ниту институциите пред тие да ни ги затворат вратите. Ако не сакаат со нас да разговараат на медиуми или во Собрание, со нив можеме и вака, на улица, додаде Петковски.

„Не може тие да прават глупости, а ние да бидеме совеста. Но, ние сме и совеста и на државата и на граѓаните.

– Не смееме да молчиме, на насилиото ќе одговориме со отпор. Нема да дозволиме на мала врата да го донесат буџетот“, рече лидерот на НСДП.

Потенцираше, од вас не се плашиме!

Би можело да ве интересира

Собранието го донесе Законот за медиуми и други закони

Горан Наумовски

МЗШВ: Собранието го донесе новиот закон за вино, лозарите добиваат гарантирана откупна цена на винското грозје

Нов парламентарен состав до 28 мај

Катерина Ѓуровски

Последната седница на овој парламентарен состав ќе се одржи до крајот на месецов

Не е донесен Законот за игри на среќа, постапката заврши

Катерина Ѓуровски

СДСМ предлага отворање медицински факултет во Битола, ВМРО-ДПМНЕ смета дека нема услови