Партијата на пензионери: Уставен прифатил иницијатива за поддржување неправда со која директно се загрозува кревката демократија

Од:

Со прифаќањето на иницијативата да го преоценува Членот 11 од Законот за амнестија, Партијата на пензионери смета дека Уставниот суд прифатил иницијатива за поддржување на неправда со која директно и погубно се загрозува кревката демократија во земјата.

„Партијата на пензионери со неверување и зачуденост го следи постапувањето на Уставниот суд во врска со прифаќањето на иницијативата за преоценување на член 11 од Законот за амнестија.

Партијата на пензионери смета дека Уставниот суд, со ваквата одлука, ризикува да создаде услови со кои ќе се урнисаат сите досегашни напори за правда и нулта толеранција на корупцијата и да промовира неправда, неказнивост и заштита на криминалот.

Апострофирајќи ги и почитувајќи ги правдата и демократијата, како врвни приоритети на нашето општество, Партијата на пензионери ја поддржува иницијативата за Автентично толкување на членот 11 од Законот за амнестија од Собранието на РС Македонија, а ќе ги поддржи и ќе се приклучи во другите идни демократски постапки со цел да се спречи можноста за ново „правно цунами на правдата и демократијата“ и уништувањето на надежите на правдољубивите и чесни граѓани на нашата земја“, се вели во соопштението на Партијата на пензионери.

Би можело да ве интересира

Задолжително пензионирање на 64-годишна возраст, останува можноста жените да се пензионираат со навршени 62 години

Ана Ололовска

Се разгледуваат нови услови за пензионирање, ќе го зголеми ли тоа товарот на пензискиот фонд

Ана Ололовска

Се разгорува битката за превласт меѓу кавадаречките пензионери: Ѓорѓи Лазов против Ристо Анѓушев

Жарко Настоски

Заев: Во пензија ќе се оди задолжително на 64 години

Жарко Настоски

КСС: Прифатлив моделот за предвремено пензионирање, старосната граница за пензионирање од три до пет години

Ана Ололовска

Словенечката владејачка Партија на пензионерите бара од својата претседателка да поднесе оставка

Жарко Настоски