Отворен Клуб на млади во Ресурсниот центар на СОС Детско село

Од:

Во Ресурсниот центар на СОС Детско село денеска беше отворен Клуб на млади, со поддршка на општина Гази Баба.

dobivaj vesti na viber

Целта на овој клуб е да да ги зајакне капацитетите на корисниците на услугите, чија крајна цел е вработување, помош при развивање на бизнис идеи во конкретен бизнис план и давање грантови за отворање на мали бизниси, пристап до информации за слободни работни места, кариерно советување, објавување на огласи за работа, размена на искуства, знаења, мотивација и вмрежување на младите.

Присутните на настанот ги поздравија претседателката на Управниот одбор на СОС Детско село, Зорица Серафимовска Арсовска, градоначалникот, Борис Георгиевски, претставник од фондацијата Херман Гмајнер, Корнелиа Маер и менаџерот на Проектот, Корнелија Ципушева Спасовска.

Во овие активности ќе биде вклучен и бизнис секторот од општина Гази Баба. Соработката помеѓу општината и Ресурсниот центар се заокружува со Агенцијата за вработување, од каде младите лица кои ги имаат поминато обуките, ќе бидат упатувани на соодветни работни места.

Би можело да ве интересира

Нова хуманитарна кампања на Винчини со омилениот производ кој е уникатен со вкус и единствен со хуманитарната вредност ROCKY

Катерина Павлова-Николовска

Првото кумство на згрижувачко семејтво во СОС Детско село

АУЕ – ФОН организираше донација на книги за СОС Детско Село

Интервју со Национална директорка на СОС Детско село Јулијана Гапо

Вработените во Зегин бојадисуваа велигденски јајца со децата од СОС Детско село

А1он

Тренчевска: Oтворен нов Центар за поддршка на згрижувачки семејства во рамки на СОС Детско село

А1он