Османи ќе го промовира конкурсот „Со европско знаење до европската престолнина“ пред студенти на УКИМ и УТ

Од:

Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи денеска ќе одржи средба со студентите и дел од професорите од Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и од Правниот факултет при Универзитетот во Тетово, каде ќе го промовира конкурсот на Секретаријатот за европски прашања „Со европско знаење до европската престолнина“.

Вицепремиерот Османи ќе им се обрати на студентите за актуелностите со кој се соочува Република Северна Македонија во процесот на европската интеграција, а претставници на Секретаријатот за европски прашања ќе ја презентираат состојбата во процесот на европска интеграција, како и состојбата во искористувањето на ИПА фондовите.

На конкурсот „Со европско знаење до европската престолнина“ можат да учествуваат студентите на општествените науки при државните универзитети, кои ќе пишуваат есеи на теми од областа на европските студии. Преку изработката на есеите тие ќе имаат можност да го покажат своето европско знаење и, како што е предвидено со правилата на конкурсот, најдобрите 12 ќе добијат можност да ја посетат европската престолнина- Брисел, преку тридневна студиска посета, каде што ќе имаат прилика да ги посетат клучните институции на ЕУ и да се запознаат со начинот на нивната работа.

Би можело да ве интересира

„Пју“: Во светот расте државниот притисок врз религиите

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

А1он

Финската министерка за надворешни работи: „Рекет“ е тест за правната држава

А1он

Владата нема одговори што ќе работи оперативниот тим за борба со корупцијата

Гласањето за недоверба на италијанската Влада пролонгирано до 20 август

(ВИДЕО) Заев: Нема да дозволам педер, суетен новинар и неколку криминалци да ја урнат Владата

Кристијан Ландов