Општина Штип продолжува со реконструкција на патната инфраструктура во градот

Општина Штип продолжува со реконструкција и санација на патната инфраструктура во градот и на оние критични места коишто се тешко проодни за пешаците и автомобилите.

Се работело на комплетна санација со асфалт на улицата „Плачковички одред“ и на крак од улицата „Сремски фрот“, пред станбен блок Б19 во населбата Сењак.

„Се работи за 2300 метри квадратни нов слој асфалт и подобрување на инфраструктурата во висина од 1 милион денари. Со ова покажува Општина Штип дека барањата на граѓаните ги разгледуваме сериозно и пристапуваме кон нивна реализација“, изјави градоначалникот Бочварски.

Општина Штип во овој период ќе продолжи со градежните активности на сите локации во градот кадешто патната инфраструктура е дотраена.

Би можело да ве интересира

Штипскиот ветеринар: Кучето Бренда беше усмртено зашто беше старо и агресивно

Галена Николовска-Ризвановиќ

Штип конечно ќе ја гради браната на река Отиња

Ана Ололовска

Археолозите работат на два локалитета на експресниот пат Штип – Кочани

Пробниот попис во Штип тече без проблеми

Ана Ололовска

Одложено судското рочиште за стечај на штипски „Бетон“

Ана Ололовска

Акција „Се бара Тор од планетата Азгард“ во Штип

Ана Ололовска