Општина Јегуновце со најголема излезеност до 10 часот во Тетовско

Од:

Во тетовскиот регион до 10 часот најголема излезеност за претседателските избори има во општина Јегуновце каде гласале 4,1 процент или 426 лица од регистрираните 10.171.

Во Тетово излезеноста е 3,58 проценти или гласале 2.986 од 83367 граѓани. Во Боговиње излезноста е најмала, 1,78 проценти, односно гласале 492 граѓани од 27.501, во Желино гласале 4.289 луѓе или 1,82 процента. Шестотини и триесет граѓани или 2,8 проценти излегле на гласање во Теарце, а од 15.268 граѓани во Брвеница гласале 562 или 3,68 проценти.

Би можело да ве интересира

Предвремените парламентарни избори ќе ја чинат Австрија и општините околу 20 милиони евра

„Газета експрес“: Вонредните избори во Косово на 29 септември

Татјана Ташкова

На 13 октомври ќе се одржат парламентарни избори во Полска

Доколку не се исполнат барањата до средина на септември српската опозиција ќе ги бојкотира изборите

Светскиот македонски конгрес бара распуштање на Собранието и предвремени избори

Зеленски смета дека новиот премиер на Украина треба да биде економист без политичко минато

Татјана Ташкова