ВИДЕО: Општина Центар ќе поставува енергетски ефикасни фасади на зградите

Од:

Општина Центар распиша оглас за субвенционирање на енергетски ефикасни фасади за сите постари станбени единици во општината, информираше денеска градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ.

Заинтересираните станари може да се пријават од 15 до 30 април по што комисија одредена од општината ќе решава дали пријавената зграда ги исполнува условите за субвенционирање на овие енергетски фасади.

– Новите фасади на зградите ќе бидат во идентичен стил како до сега, а не во барок, против кој се боревме, рече Богдановиќ.

Тој исто така најави дека општината ќе ги поправа крововите и лифтовите на зградите постари од 25 години.

Виктор Јованов

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Објавен Jавниот повик за реконструкција на фасади на колективни станбени згради

Општина Центар: Завршени 70% од реконструкцијата на улицата „Ленинова“

Ана Ололовска

Герасимовски: Центар е најтранспарентна општина од сите скопски општини

Ана Ололовска

Герасимовски: Целосно е обновено детското игралиште кај Градски ѕид Блок 3

Ана Ололовска

Герасимовски: Првите три училишта добиваат фотоволтаични системи

Горан Наумовски

Герасимовски: Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по партиски или било кои други основи