Општина Центар гради потпорен ѕид на улица „Христо Чернопеев“ на Водно

Од:

Општина Центар работи на решавање на проблемот со ерозија на земјиштето на улица „Христо Чернопеев“ на Водно. Започна изградбата на потпорен ѕид во должина од 15 метри и висина од 8 метри.

Жителите реагираа и бараа од општината да ги заштити од секојдневните опасности од слегнување, лизгање и ерозија на земјиштето. Постоеше потенцијална опасност од лизгање на куќите од улицата „Славејко Арсов“.

Градоначалникот на општина Центар наредната недела закажа состанок со директорот на ИЗИС за да се утврдат критичните точки на територијата на општината каде што нема да се издаваат одобренија за градење.

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Објавен Jавниот повик за реконструкција на фасади на колективни станбени згради

Општина Центар: Завршени 70% од реконструкцијата на улицата „Ленинова“

Ана Ололовска

Герасимовски: Центар е најтранспарентна општина од сите скопски општини

Ана Ололовска

Герасимовски: Целосно е обновено детското игралиште кај Градски ѕид Блок 3

Ана Ололовска

Герасимовски: Првите три училишта добиваат фотоволтаични системи

Горан Наумовски

Герасимовски: Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по партиски или било кои други основи