Општина Центар доделува 15 стипендии за Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје

Од:

Општина Центар информира дека во рамки на Меморандумот за соработка со Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, обезбедува 15 стипендии за студенти за учебната 2022/2023. Општината ги повикува сите заинтересирани да се јават на повикот и бидат дел од новата студиска година.

dobivaj vesti na viber

Заинтересираните треба да аплицираат со овие документи:

1.Мотивациско писмо со биографски податоци, во кое се наведува досегашно образование, постигнат успех, познавање на странски јазик и причина за конкурирање на овој повик,
2. Копија од диплома за завршено средно образование/копии од свидетелства за завршени учебни години,
3.Копија од лична карта,
4.Уверение за македонско државјанство и
5.Изјава со која се потврдува дека не е корисник на друга стипендија

Сите дополнителни награди, признанија, познавање на странски јазици ќе се земат во предвид при крајното рангирање.

Пријавата со потребните документи, треба да се достави заклучно со 28.09.2022 со назнака “Повик за доделување на стипендии за додипломски студии“ во архивата на Општина Центар. За сите дополнителни информации, може да се јавите на телефонскиот број 075 219 142.

Би можело да ве интересира

Четвртоодделенците од основните училишта изминатата недела ја посетија и се запознаа со работата на Општина Центар

Ана Ололовска

Започнаа училишните спортски игри во Општина Центар

Герасимовски: Почнува Јавниот повик за доделување 3.300.000 денари за пензионерите во Центар

Горан Наумовски

Герасимовски: Граѓаните може да пополнат онлајн прашалник и да предложат проекти за својата населба

Ана Ололовска

Герасимовски: Заедно со граѓаните ќе најдеме решение за бучавата во Капиштец

Герасимовски: Обезбедуваме 260 нови паркинг места во Капиштец и резидентни паркинзи за центарци

Ана Ололовска