Одобрени средства за субвенционирање на бесплатниот градски превоз за редовните студенти

Од:

Усвоена е одлуката за одобрување средства од Буџетот на Министерството за образование и наука за 2020 година, наменети за субвенционирање на бесплатниот градски превоз за редовните студенти на државните универзитети, соопшти Владата.

На синоќешната седница е усвоена и Предлог – програмата за изменување на Програмата за изградба и реконструкција на спортски објекти за 2020 година, за да се задржи континуитетот на процесите за изградба на нови и реконструкција на постоечките спортски објекти во повеќе општини како Охрид, Куманово, Липково.

За да го обезбеди редовното и непречено функционирање на студиските програми за 2020 година на Православниот Богословски факултет „Св. Климент Охридски” – Скопје, придружна членка на Универзитет „Св. Кирил и Методиј” – Скопје, на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, и на Факултет за Исламски науки – Скопје, Владата донесе одлука за одобрување средства кои на овие високообразовни институции им се одобруваат квартално.

Би можело да ве интересира

Димковски: Субвенциите за тутунот ќе бидат исплатени

Ана Ололовска

Автобусите на ЈСП од утре во сообраќај од 5 часот

А1он

ЈСП: Јавниот превоз по саботен возен ред, се до нови препораки

Ана Ололовска

Исплатени субвенциите за произведено и предадено млеко

Ана Ололовска

Во согласност со мерките за заштита од корона вирусот, прекин во работењето на жичницата и бесплатните автобуски линии

Ландов

ЈСП привремено укинува три автобуски линии, нема да работи ни жичарата

Ландов