Одбиен амандманот на независните пратеници

Од:

Со 9 гласа за и 70 против, не помина амандманот на осумте пратеници од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ.

Амандманот на независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата се однесуваше на тоа називот Северна Македонија да се употребува само за меѓународна употреба.

Премиерот Зоран Заев до пратеничката Елизабета Канческа Милевска, пред гласањето рече дека прифаќањето на ваков предлог би предизвикало нови проблеми.

Би можело да ве интересира

Седници на Буџетскиот совет и собраниската Комисија за здравство

Ана Ололовска

Донесени законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основните и средни училишта

Ана Ололовска

Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ бара прераспределба на комисиите и учеството во работните тела на Собранието

Ана Ололовска

Последна пленарна седница пред летната собраниска пауза

Ана Ололовска

Седници на шест собраниски комисии

Ана Ололовска

Утврдени кандидатските листи за членови на советите на АВМУ и на МРТ

Ана Ололовска