Одбележување на 70-годишнината на Градежен факултет

Од:

Градежен факултет денеска ќе ја одбележи 70-годишнината од своето постоење во Скопје.

На настанот ќе присуствуваат вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорите на Јавното претријатие за државни патишта Зоран Китанов и Агенција за катастар на недвижности Борис Тунџев, како и Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, високо-образовните институции од земјава и регионот и гости од домашни и странски фирми и соработници.

Во рамки на свеченоста ќе се изврши проекција на филм за Градежен факултет – Скопје и ќе бидат врачени плакети на високи гости.

Би можело да ве интересира

Акредитирана Студиската програма на англиски јазик на интегрирани студии по Ветеринарна медицина

Ана Ололовска

Меѓународната недела на Филозофскиот факултет

Ана Ололовска

МОН: Не сме давале насоки како синдикално да се организираат вработените на факултетите

А1он

Прв академски час за новите студенти

Ана Ололовска

Катедрата за италијански јазик и книжевност ќе одбележи 60 години постоење

Ана Ололовска

Сенатот на УКИМ не сакаше да расправа за разрешување на внатрешната ревизорка, работата му ја препушти на судот

Ана Ололовска