Нова зонска поделба на паркиралиштата на ЈП Паркинзи на Општина Центар

Од:

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје, од 1 октомври 2022 година, воведува промени во зонската поделба на јавните паркиралишта, како и промени во дел од цените и надоместоците за услугите на претпријатието.

dobivaj vesti na viber

– Реорганизацијата на зоните доаѓа по бројните реакции од корисниците за досегашната Зона 01, која причинуваше забуна при испраќање на смс пораките. Следствено на тоа, јавните паркиралишта на ЈП Паркинзи на Општина Центар ќе се класифицираат во три паркинг зони: Зона 0, Зона 1 и Зона 2. Во Зона 0 се опфатени истите сервисни и станбени улици како и до сега: „8-ма Ударна бригада“, „Лермонтова“, „Никола Кљусев“, „Максим Горки“, „Наум Наумовски Борче“ (делот пред раскрсницата помеѓу бул. ВМРО и бул. Партизански Одреди), „Скопска“ и „Орце Николов“ (од бул. ВМРО до Плоштад Македонија). Во Зона 1 се опфатени сервисните и станбени улици во Сектор „Дебар Маало“, Сектор „Парк“ и Сектор „Буњаковец“, а во Зона 2 се опфатени сервисните и станбени улици во Сектор „Капиштец“ и Сектор „Пролет“. Цената за 1 час паркирање во Зона 0 ќе биде 100 денари, во Зона 1 – 70 денари и во Зона 2 – 60 денари. Со овие промени ќе се добие подобра организација на паркиралиштата и ќе се воведе поголем степен на контрола и ред во паркирањето на територија на општината се вели во соопштението од Паркинзи Центар.

ЈП Паркинзи на Општина Центар направи измени и во Ценовникот на услуги и надоместоци на јавните паркиралишта и Ценовникот на услуги и надоместоци за отстранување и преместување.

Би можело да ве интересира

Четвртоодделенците од основните училишта изминатата недела ја посетија и се запознаа со работата на Општина Центар

Ана Ололовска

Започнаа училишните спортски игри во Општина Центар

Герасимовски: Почнува Јавниот повик за доделување 3.300.000 денари за пензионерите во Центар

Горан Наумовски

Герасимовски: Граѓаните може да пополнат онлајн прашалник и да предложат проекти за својата населба

Ана Ололовска

Герасимовски: Заедно со граѓаните ќе најдеме решение за бучавата во Капиштец

Герасимовски: Обезбедуваме 260 нови паркинг места во Капиштец и резидентни паркинзи за центарци

Ана Ололовска