На јавна анкета и презентација уште еден ревидиран ДУП во Општина Центар

Од:

Општина Центар од денеска до 23-ти мај го става на јавна анкета Деталниот Урбанистички План за Градската четврт Ц03 – Соборен храм. Ова е уште еден од плановите кои во изминатиов период беа под таканаречениот „мораториум“, а кај кој се направени усогласувања со Генералниот Урбанистички План на Град Скопје, но се постигнати и низа измени и придобивки во интерес на жителите на овој дел од Општина Центар, соопшти локалната самоуправа.

Планот ќе биде изложен во горенаведениот период , секој работен ден од 08:00 до 16:00 часот во просториите на ООУ „Коле Неделковски“ на ул.„Антоние Грубишиќ“ бр.8.

Сите заинтересирани физички и правни лица кои сакаат достават предлози и забелешки во однос на истиот ќе можат да го направат тоа преку анкетни листови кои треба да ги достават во училиштето, но и по електронски пат на [email protected] и веб страницата на Општина Центар, www.centar.gov.mk.

Јавната презентација на планот ќе се одржи на 15.05.2019 (среда) во 13:00 часот во Општина Центар (барака бр. 6).

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Пуштено во употреба ОУ „Киро Глигоров“ во Капиштец

Ана Ололовска

ПОЦ: 250 денари час паркирање на затвореното пракиралиште „Дом на Градежници“ од 9-ти август

Ана Ололовска

ВИДЕО: Масите останаа на тротоарите и по контролата на инспекторите

Габриела Димковиќ-Мишевска

Санкционирани 252 непрописно паркирани возила на територијата на Општина Центар

Ана Ололовска

Киното во „Железничката зграда“ се отвора за јавни настани со фокус на културата

Ана Ололовска

Центарци ги искористија субвенциите за велосипеди, продолжува повикот за субвенции за тротинети

Ана Ололовска