Министерство за здравство: Со новиот клинички центар висококвалитетна здравствена заштита

Од:

Со изградбата на новиот Универзитетски клинички центар, здравствените работници ќе имаат подобрени услови за работа, младите идни колеги подобрени услови за образование, а сите заедно ќе добиеме висококвалитетна здравствена заштита и нега по најнови светски стандарди.

Тоа го соопшти денеска Министерството за здравство по вчерашната одлука на Владата со којашто се овозможи да почнат активностите за катастарско-урбанистичките работи на парцелата наменета за изградба на новиот клинички центар на утврдената локација во општина Ѓорче Петров.

На седницата беше разгледана и усвоена информацијата и одлуката за давање согласност за трајна пренамена на земјоделско во градежно земјиште за изработка на Урбанистички план вон населено место „ВЕЛЕ ПОЛЕ“, за изградба на објекти со намена А-времено домување, Б-комерцијални и деловни намени, В-јавни институции, Д-зеленило и рекреација и Е-инфраструктура, КО Кучково, КО Волково, КО Ѓ.Петров 1 и КО Ѓорче Петров 3, Општина Ѓорче Петров.

-Меѓуинституционалната и меѓуресорската соработка е важен сегмент во спроведување на проект од вакво значење кој е од интерес на сите граѓани на нашата држава. Колегите од повеќе институции активно работат на претходните работи за подготовка на реализацијата на проектот за изградба на нов Универзитетски клинички центар и покажаа дека заеднички можат да се постигнат резултати за исклучително кратки рокови, се вели во соопштението.

Приоритет на Министерството за здравство, посочуваат од оваа институција, е изградба на достапен, квалитетен и долгорочно одржлив систем на здравствена заштита, со што значително ќе се подигнат стандардите за лекување и третман на пациентите.

Би можело да ве интересира

МЗ: Епидемијата на мали сипаници уште трае, досега вакцинирани 41.623 лица на возраст до 14 години

Ана Ололовска

МЗ: Вакцинацијата против грип ќе почне идниот месец

Ана Ололовска

Груби: ДУИ ја поздравува оставката на заменик министерот за здравство Муса

Ана Ололовска

ОЈО Струга оформи предмет за заменик министерот за здравство

Ана Ололовска

Филипче: Ги осудувам сите случки во кои се зема пари за интервенција

Ана Ололовска

ВИДЕО: Асим Муса се повлекува од функцијата заменик-министер за здравство

Ана Ололовска