Министерот за правда Маричиќ ќе ја претстaвува Владата на неделните координативни средби во Собранието

Од:

Владата денеска на седница донела одлука министерот за правда Бојан Маричиќ да учествува на неделните координативни средби во Собранието на Република Северна Македонија како претставник од Владата, наместо Љупчо Николовски, вицепремиер за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси.

-На денешната седница, Владата заклучи да се измени Заклучокот донесен на Првата седница на Владата, одржана на 1 септември 2020 година, со кој Љупчо Николовски е определен за претставник на Владата од редот на министрите, којшто ќе учествува на неделните координативни средби во Собранието на Република Северна Македонија и го определи Бојан Маричиќ, министер за правда, за претставник на Владата од редот на министрите, којшто ќе учествува на неделните координативни средби во Собранието на Република Северна Македонија, соопшти вечерва владината прес-служба.

Исто така, Владата донела и заклучок со кој министерот за надворешни работи Бујар Османи бил одреден за потпишување на Спогодбата за партнерство, трговија и соработка меѓу Република Северна Македонија и Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, како и придружните ноти на имплементација на Спогодбата во контекст на протоколот за Ирска/Северна Ирска меѓу ЕУ и ОК.

Владата на денешната седница, во делокругот на кадровски прашања го именувала Зоран Петров за Национален координатор за имплементација на национална платформа за намалување на ризици од несреќи и катастрофи на Република Северна Македонија.

Би можело да ве интересира

АДКОМ: Навремена е одлуката на Владата за одобрување на 144.260.500 денари за 89 јавни комунални претпријатија

Ана Ололовска

ВИДЕО: Маричиќ отвори нов воспитно-поправен дом во тетовско, изградбата чинеше четири милиони евра

Жарко Настоски

Владата го утврди текстот на Предлог-законот за Агенцијата за разузнавање

Владата ќе бира партнер за изградба на гасоводната мрежа меѓу две турски компании

Жарко Настоски

Мухамед Зеќири e нов генерален секретар на Владата

Катерина Павлова-Николовска

Владата прогласи кризна состојба во земјата, армијата се вклучува во справувањето со Ковид-19

Жарко Настоски