Матурантите денеска полагаат мајчин јазик

Од:

Денеска почнува полагањето државна матура за 18.370 матуранти во сите средни училишта.

Првиот задоложителен предмет што ќе го полагаат матурантите е мајчин јазик.

А дополонително во текот на следните недели предвидено е тестирање по уште два екстерни и еден интерен предмет.

Прелиминарните резултати од екстерните испити ќе бидат истанкнати 30 дена по спроведувањето на последниот екстерен испит, по што незадоволните кандидати имаат рок од два дена за доставување приговор.

Би можело да ве интересира

Павиќевиќ: Виновни се и тие што препишувале и тие што дозволиле да се препишува

Ана Ололовска

ДИЦ: Тестови не се пробиени туку споделувани во вибер-групи откако почна испитот

Ана Ололовска

Втор дел државна матура – полагање на изборниот екстерен испит

Ана Ололовска

ДИЦ: Државната матура ќе полагаат 15 620 ученици

Ана Ололовска

ДИЦ останува во штрајк и се повлекува од јавни известувања – порача одговорите да ги даваат надлежните министерства

Ана Ололовска

Нови датуми за државната матура бара синдикатот на ДИЦ, Шаќири повика таа да не се доведува во прашање

Ана Ололовска