Македонија најсиромашна со питка вода во регионот

Од:

Босна и Херцеговина со 9,461 кубни метри вода е најзастапена со питка вода во регионот, а Србија и Македонија најсиромашни, стои во истражувањето на Светската банка за 2012 година, кои се занимаваат со обновливи извори на вода пиење.

Според податоците Босна е седма земја во Европа, а прва во регионот.

Експертите во БиХ препорачуваат Владата да се фокусира на извоз и дистрибуција на вода во земји кои се дефицитирани во областа на водните ресурси.

Би можело да ве интересира

Без вода неколку улици во Центар и Карпош

Ана Ололовска

Без вода жителите од населбата Долно Лисиче

Ана Ололовска

Водата во главниот канал во Венеција стана флуоресцентно зелена

Горан Наумовски

Дел од улицата „Никола Парапунов“ во Карпош без вода

Ана Ололовска

Без вода дел од булеварите „Никола Карев“ и „Трета македонска бригада“ и амбуланта „Пролет“

Ана Ололовска

Жителите на скопско Бојане без вода

Ана Ололовска