Macedonia cap project – Едно капаче – една надеж

Од:

По повод Меѓународниот ден на лицата со хендикеп, Сојузот на студенти по медицина на Македонија организира собирање на пластични капачиња, со кои би добиле инвалидски колички, кои ќе ги донираат на семејствата кои имаат потреба од нив.

Досега, се донирани 2 инвалидски колички, но мисијата продолжува.

Затоа, студентите ги замолуваат граѓаните да почнат да собират пластични капачиња и да ги носат во соодветните пунктови.

Наредното масовно собирање ќе биде на 3-ти декември, на мостот пред Универзитетот на Југоисточна Европа, Скопје (Поранешна стоковна куќа Мост).

10408527_803394579693292_4990955221525888234_n

Би можело да ве интересира

Уште една победа на хуманоста и човечноста – собрани средствата за операција на Слободан Попов – Цобе

Ана Ололовска

Двајца кичевци со хуман гест за младо момче со посебни потреби

Ана Ололовска

Исклучително: Месут Озил спаси 219 детски животи!

Апел на МД „Илинден“: Да му помогнеме на Алекс, да бидеме хумани

Ана Ололовска

Хуманитарна иницијатива „Ride4Women“

Ана Ололовска

Хуманоста победи, Сара се врати дома жива и здрава

Ана Ололовска