Крсте Шајноски избран за претседател на Агенцијата за супервизија и осигурување

Од:

Собранието со 54 гласа „за“ го избра Крсте Шајноски за претседател на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија и осигурување.

На оваа позиција Шајноски доаѓа од позицијата вонреден професор од Институтот за бизнис и економија. Шајноски беше предложен од Владата во ноември откако му истече мандатот на неговиот претходник Климе Попоски. Пред да биде именуван, реагираше пратеничката Лилјана Кузмановска која праша кој му бил мотивот на Шајноски, да биде дел од оваа институција кога во минатото бил поборник за остварување на професионалците во приватниот сектор.

„Шајноски велеше, дека не е престиж еден експерт да работи и се оствсрува во државна администрација. Не сакам да навлегувам во неговото CV, но ме интересира зошто одеднаш му стана толку примамливо да биде дел од оваа регулаторно тело”, рече Кузмановска од собраниската говорница.

На нејзиниот говор реагираше пратеникот Костадин Ацевски, од СДСМ, кој рече дека не требало да се крева прашина затоа што тие во минстото вдомиле еден куп партиски експерти.

Покрај Шајноски, беше избран и Злате Симоновски како член на советот на експерти на оваа регулаторно тело.

Би можело да ве интересира

Собранието ги донесе измените на Законот за служба во Армијата

Комисија за здравство не се одржа, пратениците заминаа на собраниска седница

Ана Ололовска

Седници на четири собраниски комисии

Ана Ололовска

Две собраниски седници

Ана Ололовска

Ново продолжение на 130-тата собраниска седница

Ана Ололовска

Седници на три собраниски комисии

Ана Ололовска