agencija za supervizija

Економија

АСО: Одземањето на лиценцата на Еуростандард банка нема да влијае врз осигурителниот пазар

А1он
Осигурителниот пазар останува стабилен и развојот на настаните околу Еуростандард банка нема да влијаат негативно врз ликвидноста и солвентноста врз работењето на осигурителните компании, велат
Македонија

Крсте Шајноски избран за претседател на Агенцијата за супервизија и осигурување

Габриела Димковиќ-Мишевска
Собранието со 54 гласа „за“ го избра Крсте Шајноски за претседател на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија и осигурување. На оваа позиција Шајноски