Кривичниот суд во 2020 година го надминал приливот на предмети и го намалил заостатокот на нерешени предмети

Од:

Основниот кривичен суд Скопје 2020 година го надминал приливот на предмети и го намалил заостатокот на нерешени предмети што е показател на ажурноста на судот, рече претседателот на судот Иван Џолев на денешниот брифинг со претставниците на медиумите и невладините организации.

Говорејќи за последните статистички податоци за работата на судиите во Кривичниот суд, тој посочи дека минатата година Кривичниот суд ја започнал со 20 380 предмети од претходната година, 43 080 ново примени предмети, или вкупно 63 460 предмети во работа.

Претседателот на судот информира дека за овој период решени се 44 040 предмети, а во работа останале уште 19 420 предмети.

Од старите предмети, што се постари од две години, како што беше речено на брифингот, вкупно во работа имало 3 013 предмети, од нив решени се 2 009 предмети, а останале 1 004 нерешени предмети.

Би можело да ве интересира

Укинат куќниот притвор на Миле Јанакиески

А1он

Маричиќ: Новото кривично дело „безобѕирно управување на моторно возило” предлог на судии и обвинители

Ана Ололовска

Иван Џолев в.д. претседател на Кривичниот суд Скопје

Ана Ололовска

Судискиот совет денеска ќе избира ВД претседател на скопскиот Кривичен суд

Ана Ололовска

Спано за пресудите за Софија: Секоја членка на СЕ е обврзана со Конвенцијата да ги спроведува пресудите на Судот

Ана Ололовска

Спано: Има добри реформи во македонското судство кога станува збор за ограничување на максималното траење на постапките

Ана Ололовска