Ќе се работи на ревидирање на цените на здравствените услуги на специјалистите стоматолози

Од:

Тековните проблеми со кои се соочуваат специјалистите стоматолози во своето работење, со акцентот на нивното барање за ревидирање на цените на здравствените услуги и потребата од нивно зголемување, биле разговарани на денешната средба меѓу претставници на Македонското здружение на стоматолози специјалисти и претставници на Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија, предводени од директорот на Фондот, Стево Крстевски.

Претставниците на состанокот, се вели во соопштението од ФЗОРСМ, договориле да формираат заедничка работна група која интензивно и во континуитет ќе работи на ревидирање на цените на здравствените услуги на специјалистите стоматолози, а се со цел овозможување и обезбедување на поквалитетни здравствени услуги на осигурените лица на Фондот.

Од Фондот за здравствено осигурување на РСМ, информираат дека како купувач на здравствени услуги кои ги третира здравствените установи како рамноправни партнери односно даватели на здравствени услуги, на средбата изразиле целосна спремност и подготвеност и понатаму да ја продолжи соработката со специјалистите стоматолози, за кои смета дека се битна алка во процесот на добивање на квалитетна и навремена здравствена услуга на осигурените лица.

Би можело да ве интересира

Фонд за здравствено осигурување: Пациентите можат да се лекуваат непречено, се справуваме со сајбер напад

Ана Ололовска

Филиповска – Грашкоска од Инспекцискиот совет заминува во Фондот за здравствено осигурување

А1он

Лекарите и пациентите нервозни, Фондот не гледа проблем: И по неколку недели се чека комисиите да продолжат боледување

Кристијан Ландов

Фонд за здравство: Казните за матичните лекари не може да се повлечат, законски се

Казни имаат околу 1000 матични лекари, Фондот нема да ги избрише, но го намалиле износот

Маја Илиевска-Пачемска

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство