ЈСП: Граѓаните да ги заменат персонализирани картички за превоз со истечен рок

Од:

Граѓаните, корисници на јавен превоз, сопственици на персонализирана електронска картичка „Скопска“ на која и е истечен рокот на важност, кој изнесува четири години од издавањето, треба да ја заменат како би можеле да го користат превозот, информираат од ЈСП.

Обнова или замена на картичките може да се направи во центрите за персонализација на Транспортен центар (во автобусот), во центарот за персонализација во Карпош 2 и во Аеродром до ТЦ Капитол од 6 до 19:30 часот. Замената на картичките е на трошок на сопственикот на картичката.

Во случај картичката да е истечена, а на неа да има неискористени средства, тие системски ќе бидат префрлени на новата картичка.

Заинтересираните, статусот на картичката можат да го проверат во центар за персонализација.

Би можело да ве интересира

ЈСП ќе продолжи да вози по саботен дневен ред поради мал број патници

Ана Ололовска

Патниците во ЈСП си дишат во врат, ги снема и налепниците за заштита од Ковид-19

Габриела Димковиќ-Мишевска

Линиите 11, 11А, 47А, 55, 55Б, 56, 56А и 160 утре ќе собраќаат по неделен возен ред

Ана Ололовска

ЈСП: Утре дежурни билетарниците на Транспортен центар, Зелено пазарче и во Ѓорче Петров

Ана Ололовска

Полицијата заедно со претставници на ЈСП Скопје делеа маски на автобуската постојка кај мостот „Влајко“

Ана Ололовска

Од петок во функција сезонските автобуски линии 58 и 69

Ана Ололовска