Извршена прелиминарна распределба на автобуски линии

Од:

Министерството за транспорт и врски денеска изврши прелиминарна распределба на нови или за промена на постоечки автобуски линии за 2017 година.

Врз основа на прелиминарната распределба, од вкупно поднесените 27 апликации за меѓуопштински превоз на патници одобрени се 14, една е делумно одобрена, а 12 се одбиени. За меѓународен превоз на патници, пак, од доставените 51 апликација се одобрени 28, три се делумно одобрени, а 20 се одбиени.

– Распределбата на автобуски линии се врши врз основа на критериуми утврдени во Законот за превоз во патниот сообраќај и подзаконските акти, се вели во сооопштението од Министерството за транспорт и врски.

Целосните информации за прелиминарната распределна на линиите се достапни на веб страната  на Министерството за транспорт и врски www.mtc.gov.mk.

Би можело да ве интересира

За 2020 година ќе се распределат 1.440 годишни и 2.280 месечни транспортни дозволи

ТАВ ќе ги проширува аеродромите во Скопје и Охрид, за 10 години четири пати повеќе патници

Ана Ололовска

Електронски систем за наплата на сите патарини со 13,7 милиони евра

Ана Ололовска

Авионскиот превоз со најголем раст на патници и стока

Ана Ололовска

Намален бројот на патници со автобуси во второто тримесечје од годинава

Ана Ололовска

За празникот автобусите ќе сообраќаат според неделен возен ред