Извештајот за работата на Народниот правобранил пред собраниска Комисија

Од:

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе одржи седница Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.

На дневен ред на седницата е Годишен извештај на Народниот правобранител за степенот на обезбедувањето почитување, унапредување и заштита на човековите слободи и права во 2018 година.

Би можело да ве интересира

Народниот правобранител ја осуди пораката на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Стеванаџија

Седници на Буџетскиот совет и собраниската Комисија за здравство

Ана Ололовска

Донесени законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основните и средни училишта

Ана Ололовска

Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ бара прераспределба на комисиите и учеството во работните тела на Собранието

Ана Ололовска

Последна пленарна седница пред летната собраниска пауза

Ана Ололовска

Седници на шест собраниски комисии

Ана Ололовска