Итна изградба на поликлиника во општина Бутел

Од:

На денешната седница Владата го разгледа и прифати барањето за итна изградба на поликлиника во општина Бутел врз основа на позитивното мислење на Министерството за здравство, со оглед дека во планираната фискална 2020 година за оваа намена се предвидени средства во буџетот на Република Северна Македонија.

Како дел од оваа точка Владата донесе заклучок да ѝ препорача на Општина Бутел да го донесе деталниот урбанистички план, а потоа врз основа на издаден извод од план за градежна парцела, на која се планира изградбата на поликлиниката во Бутел, да се утврдат и дефинираат програмските барања за изработка на основен проект за изградба на поликлиниката.

Би можело да ве интересира

Влада: Постапките за избор на органи на универзитетите ќе продолжат 30 дена по крајот на вонредната состојба

А1он

Влада: 30 милиони денари наменети за здруженија и фондации за справување со корона кризата

А1он

За еден ден поднесена 451 прекршочна пријава за неносење лична заштита

А1он

Човек ја гаѓал Владата со јајца

А1он

Влада: За продолжениот викенд се забранува работа за текстилните и кожарските фабрики во Штип

А1он

Филипче: Се очекува до крајот на неделава да имаме подобра слика за состојбата со Ковид-19

Ана Ололовска