Институтот за родови студии одбележува јубилеј – десет години постоење

Од:

Институтот за родови студии при Филозофскиот факултет во Скопје денеска одбележува десет години од основањето.

На настанот по овој повод, во Свечената салата на Филозофскиот факултет ќе се обратат деканот Ратко Дуев и раководителката на Институтот Сузана Симоновска.

Предвидена е и промоција на четвртиот и петтиот том од едицијата „Историја на жените на западот“.

Би можело да ве интересира

Акредитирана Студиската програма на англиски јазик на интегрирани студии по Ветеринарна медицина

Ана Ололовска

Меѓународната недела на Филозофскиот факултет

Ана Ололовска

МОН: Не сме давале насоки како синдикално да се организираат вработените на факултетите

А1он

Одбележување на 70-годишнината на Градежен факултет

Ана Ололовска

Прв академски час за новите студенти

Ана Ололовска

Катедрата за италијански јазик и книжевност ќе одбележи 60 години постоење

Ана Ололовска