Гласаа болните стари и изнемоштени лица во општините од југоисточниот регион

Од:

Општинските изборни комисии од Гевгелија, Валандово, Богданци и Дојран потврдија дека без проблеми завршило гласањето на пријавените болни, стари и изнемоштени лица во првиот круг од претседателските избори во Северна Македонија.

Во ОИК Гевгелија правото на глас го искористиле 102 лица, во општина Валандово 38 лица се изјасниле за избор на претседател,во Богданци од пријавени 35 правото на глас било искористено од 31 лице и во општина Дојран глаале сите 17 пријавени лица.

Изјаснувањето од првиот круг на претседателските избори сеуште трае во меѓуопштинскиот затвор во Гевгелија.

Би можело да ве интересира

Предвремените парламентарни избори ќе ја чинат Австрија и општините околу 20 милиони евра

„Газета експрес“: Вонредните избори во Косово на 29 септември

Татјана Ташкова

На 13 октомври ќе се одржат парламентарни избори во Полска

Доколку не се исполнат барањата до средина на септември српската опозиција ќе ги бојкотира изборите

Светскиот македонски конгрес бара распуштање на Собранието и предвремени избори

Зеленски смета дека новиот премиер на Украина треба да биде економист без политичко минато

Татјана Ташкова