Ги исекоа и дрвјата пред ГТЦ

Од:

Акцијата да не остане ниту едно дрво во центарот на Скопје продолжува. Повеќе го нема зеленилото и дрвјата пред ГТЦ кои со години беа тука. Не е јасно која е причината за овој потег на просторот кој е во надлежност на Град Скопје.

Досега се уништени и исечени многу дрвја во централното градско подрачје, а исчезнаа и парковите. На нивното место се појавуваат барокни зданија, а зеленилото кое со децении беше одржувано се компензира со палми кои беа скапо платени, а речиси сите се исушија во текот на зимата.

Би можело да ве интересира

Затворен за сообраќај крак на улица „Христо Татарчев“

Ана Ололовска

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов да ги слушне барањата на скопјани за изградбата на подземна сообраќајница на Кале

Ана Ололовска

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов да се откаже од нови коли, а владата од бизнисот со цвеќиња, за да се пошумат опожарените места

Ана Ололовска

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје: Шилегов вработил над 1.000 партиски војници за две години

Ана Ололовска

Комуналните инспектори фатиле група која палела кабли под Кале

Ана Ололовска

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во град Скопје: Дали зад шминкерајот на Шилегов со градските улици се крие бизнис интерес на моќници од власта

Ана Ололовска