Герасимовски: Почнува реконструкција на улицата „Козара“ во Капиштец

Од:

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски денеска беше на улица „Козара“ во населбата Капиштец, каде започнуваат градежните зафати за нејзина реконструкција. Реконструкцијата ќе го опфати потегот од улицата „Антон Панов“ па сѐ до улицата „Васил Ѓоргов“, бидејќи во овој реон улицата „Козара“ има потреба од обновување на асфалтот.

dobivaj vesti na viber

„На овој потег на улицата „Козара“ ќе биде поставен нов асфалт во должина од 1490 м2, и нови рабници со вкупна должина од 940 метри, односно по 470 метри од двете страни. Заедно со поставувањето на новиот асфалт долж овој потег на улицата, ќе бидат нивелирани и 23 шахти“, истакна Герасимовски.

Општина Центар ја започна и реконструкцијата на улицата „Петар Поп Арсов“, а во следниот период ќе работи на улиците „Рајко Жинзифов“, „Адвокатска улица“ и пробивањето на улицата „Партизанска“.

Општина Центар силно вложува во инвестиции во инфраструктурата со цел да се зголеми безбедноста на пешаците и возачите, но и да се нормализира одвивањето на сообраќајот.

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Изборот на Валентина Ангелковска за најдобар одделенски наставник во земјата е уште едно признание за квалитетот на образованието во Центар

Ана Ололовска

Герасимовски: Ветеното кон пензионерите целосно исполнето, отворени сите три пензионерски клубови

Герасимовски: Секое дете треба да има можност да го исполни својот сон

Нова зонска поделба на паркиралиштата на ЈП Паркинзи на Општина Центар

Општина Центар ќе произведува струја, изгласана иницијатива за формирање јавно претпријатие

Маја Илиевска-Пачемска

Герасимовски: Со одлуката за начинот за употреба на механизирани паркинг системи го решаваме хаоосот со паркирањето во градежните парцели во Центар

Ана Ололовска