Герасимовски: Граѓаните може да пополнат онлајн прашалник и да предложат проекти за својата населба

Од:

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги повика граѓаните кои не се во можност да ги посетат трибините „Заедно одлучуваме“ на кои се предложуваат проекти за потребите во својата населба тоа да го направат онлајн.

Пополнување на Анкетниот прашалник овозможува зголемено учество на граѓаните во донесувањето одлуки на локално ниво и подготовка на програмите за работа и буџетот на Општина Центар за 2023 година.

Учество на Анкетниот прашалник можат да земат сите жители на општината и да предложат дополнителни проекти и истите по важност да се приоретизираат.

Воедно одговорите на овој прашалник ќе бидат разгледани и според важноста и потребите вградени во креирањето на општинските програми за работа за следната година, известуваат од Општина Центар.

Во прилог на ова соопштение доставуваме и линк до Анкетниот прашалник за креирање на Програмите за работа на општина Центар за 2023 годинa.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyIW0wtYpXGVj9DdJHM8w-8USpoTM70_ptZ5K_MFWhT_YdQA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Би можело да ве интересира

Герасимовски: На барање на граѓаните ги засилуваме контролите на нелегалните препродавачи кај Зелен пазар

Општина Центар: Во тек е Јавен повик за ангажирање на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Ана Ололовска

Општина Центар: Поради безбедносни причини црквата „Св. Константин и Елена“ на улица Македонија ќе остане оградена

Ана Ололовска

Герасимовски: Во наредниот период засилени контроли на застаклените тераси на локалите

Ана Ололовска

Герасимовски: Сопствениците ја рушат доградбата на улица „Македонија, нема да толерираме дивоградби

Катерина Павлова-Николовска

Герасимовски: За помош за новороденче отсега доволно е само еден родител да биде од Општина Центар