Функционирањето на „Црвен крст“ претставено во Општина Кисела Вода

Од:

Во големата сала на Општина Кисела Вода се одржа предавање за функционирањето на „Црвениот крст“.

Долгогодишниот член и волонтер на „Црвен крст“ – Скопје Димче Миланов дел од вработените во Општината ги запознаа со целите и активностите на организацијата од нејзиното формирање па се досега.

На предавањето кое беше информативно присутните имаа можност да добијат одговори на прашањата за кои се интересираа, а воедно даваа предлози за подобрување на работењето на организацијата.

Изминатиов период Општина Кисела Вода во соработка со „Црвениот крст“ има спроведно повеќе успешни крводарителски акции, кампањи и проекти.

Би можело да ве интересира

Се бара помош за опожарените станови во Кисела Вода

Мери Јордановска

Се разгледуваат уште две алтернативни локации за преселба на центарот за зависници во Кисела Вода

Ана Ололовска

ВИДЕО: Пожарот изгоре сè, ѝ остана само една кеса во рацете

Мери Јордановска

Темелковски на протест со жителите на Кисела Вода за дислокација на Центарот за зависници

„Улици“ скинале кабел, пола Кисела Вода без струја

ВИДЕО: Гори стан во Кисела Вода, има заглавени станари во зградата

Ана Ололовска