ФОТО: Изгледот на новата зграда на Клиничкиот центар

Од:

Новиот Клинички центар што ќе се гради во Скопје ќе зафаќа површина од 50.000 квадратни метри, а неговата изградба ќе чини околу 50 милиони евра.

Треба да биде завршен за околу две години.

Објектот ќе се гради на просторот на старата Гинекологија.

клин (1)

ФОТО: skopjeinfo.mk

Би можело да ве интересира

Синдикати бараат новиот министер за здравство да ги потпише анексите усвоени од Влада

Скопјани имаат најголеми, а жителите на Крушево најмали можности за здравствена заштита

Катерина Ѓуровски

Вработувањата на 1.117 лица во здравството не се предизборни, тие веќе работат по клиниките, тврди Ковачевски

Орце Костов

Ристески: Со одбивањето на амандманот од 20 милиони денари за подобрување на условите во Клиниката за радиотерапија и онкологија, власта покажа дека е против здравјето и животите на тие пациенти

МЗ: Значително унапредена раната детекција на најчестите малигни заболувања

Министерство за здравство: Одобрени дополнителни 1,6 милиони евра за Трикафта

Орце Костов