Филипче: Преземаме активности за приближување на услугата на матичните лекари до пациентите во руралните средини

Од:

Министерот за здравство д-р Венко Филипче денеска одржа состанок со претставниците на Лекарската Комора, д-р Калина Гривчева Старделова и на Здружението на приватните лекари, д-р Лилија Чолакова Дервишова како и со координаторите на региони на ЗПЛРМ од градовите низ целата држава, информира Министерството за здравство.

На средбата се дискутираа повеќе различни прашања со цел подобрување на работата на матичните лекари, зголемување на функционалноста и унапредување на условите за работа на матичните лекари. Целта е да преку размена на информации се придонесе кон реализација на квалитетни решенија. Во периодот што следува ќе се преземат потребните активности за приближување на услугата на матичните лекари према пациентите во руралните средини со што ќе се обезбеди пристап кон квалитетна здравствената заштита за сите граѓани, велат од МЗ.

Би можело да ве интересира

Филипче: Не може да се споредат градбите за Клинички центар во Србија и кај нас

Ана Ололовска

Три месеци нема инсулин, ленти и игли, Здравство се правда со промена на софтверот и најавува дека од вторник ќе бидат достапни

Филипче: Близу 20 000 жени добија пристап до примарна гинеколошка здравствена заштита во отворената ординација во Шуто Оризари

Ана Ололовска

Здравствените работници ќе го добијат бонусот од пет проценти овој месец, најави Филипче

Ана Ололовска

МЗ: ВМРО-ДПМНЕ лаже, во лабораториите има и тестови и реагенси за Ковид-19

Ана Ололовска

Со закон ќе се ограничи цената на лекувањето од Ковид-19 во приватните клиники за време на кризата

Маја Илиевска-Пачемска