Еко канал на веб страницата на Општина Кисела Вода

Од:

Од денес, на веб порталот на Општина Кисела Вода, почнува да функционира еко канал. Истиот ќе понуди едукативни текстови поврзани со заштитата и унапредувањето на животната средина, справувањето со еколошките ризици, заштитата на природата, водите почвата, управувањето со отпадот, аерозагадувањето, климатските промени и слично. Ќе можат да се добијат и известувања за конкретните активности на Одделението за заштита на животната средина при Општина Кисела Вода кое е во рамките на Секторот за комунални работи, инфраструктура и сообраќај, соопштуваат од Општина Кисела Вода.

„Содржините кои од денес ќе ги нуди овој еко канал се почетна платформа за неговиот планиран лик и функционалност.

Се надеваме дека преку соработката со другите надлежните институции од областа на животната средина, како и преку бројните предлози и идеи од граѓаните, истиот ќе прерасне во информативна самостојна веб страница како за жителите на општина Кисела Вода, така и за жителите на Скопје“, се вели во соопштението на Општина Кисела Вода.

Би можело да ве интересира

Се бара помош за опожарените станови во Кисела Вода

Мери Јордановска

Се разгледуваат уште две алтернативни локации за преселба на центарот за зависници во Кисела Вода

Ана Ололовска

ВИДЕО: Пожарот изгоре сè, ѝ остана само една кеса во рацете

Мери Јордановска

Темелковски на протест со жителите на Кисела Вода за дислокација на Центарот за зависници

„Улици“ скинале кабел, пола Кисела Вода без струја

ВИДЕО: Гори стан во Кисела Вода, има заглавени станари во зградата

Ана Ололовска