ДЗС спаси повредено лице пронајдено над селото Маловишта

Од:

По телефонска дојава од дежурната служба на СВР Битола до Дирекцијата за заштита и спасување на 31 октомври 2021 година е побарано спасување на повредено лице.

ДЗС, како што информира, веднаш пристапи кон мобилизација на Тимот за брз одговор за спасување од планина.

-Лицето беше пронајдено од другата страна на планината кон преспанскиот дел под Манастирот „Свети Спас” над селото Маловишта. Пружена му е прва помош и со санитетско носило е транспортирано во ургентното одделение при клиничката болница на Битола. Лицето е во стабилна состојба и не е во животно загрижувачка состојба, соопшти Дирекцијата за заштита и спасување.

Би можело да ве интересира

Две третини од домаќинствата имаат автомобил, велосипед секое трето

А1он

Зголемени трошоците на живот во ноември

А1он

Раст од три проценти на македонската економија во третиот квартал

А1он

ДЗС: Во некои од урбаните средини, интензитетот на попишување се зголемува

А1он

ДЗС: Попишувачите имаат специјални овластувања и брендирани маици со логото Попис 2021

А1он

Зголемен прометот во индустријата

А1он