Дваесет и втора Ораторска вечер на Правниот факултет

Од:

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска ќе се одржи 22-та Ораторска вечер „Иво Пухан“.

Ораторската вечер, како и конференција на тема „Право, правда и политика во современиот демократски контекст“ што ќе се одржи на 10-ти овој месец, се одбележува Мешународниот ден на човекови права – 10 Декември, што е истовремено и Ден на факултетот.

Оваа година Факултетот ја одбележува и 25 годишнината од основањето на политичките студии.

На финалето на Ораторската вечер ќе настапат 10 говорници, студенти на Универзитетот Св. Кирил и Методиј.

Би можело да ве интересира

МОН: Не сме давале насоки како синдикално да се организираат вработените на факултетите

А1он

Одбележување на 70-годишнината на Градежен факултет

Ана Ололовска

Прв академски час за новите студенти

Ана Ололовска

Катедрата за италијански јазик и книжевност ќе одбележи 60 години постоење

Ана Ололовска

Сенатот на УКИМ не сакаше да расправа за разрешување на внатрешната ревизорка, работата му ја препушти на судот

Ана Ололовска

Факултетот за земјоделски науки и храна одбележува 71 година од постоењето

Ана Ололовска