Државниот завод за ревизија до Собранието ја достави Годишната програма за работа

Од:

Државниот завод за ревизија (ДЗР), согласно Законот за државната ревизија денеска до Собранието на Република Северна Македонија ја достави Годишната програма за работа на ДЗР за 2022 година.

dobivaj vesti na viber

Оттаму информираат дека за 2022 година планира да изврши вкупно 183 ревизии од кои 166 ревизии на регуларност, 12 ревизии на успешност и 5 ревизии на усогласеност. Од вкупно планираните ревизии, 45 ревизии се однесуваат на субјекти и теми за ревизии согласно Законот за државната ревизија, а 138 ревизии се однесуваат на субјектите кои учествуваа во Локалните избори 2021 година.

– Заклучно со денот на изготвување на Годишната програма за работа на ДЗР за 2022 година, пристигнати се вкупно 38 барања за вршење на ревизија, од кои најголем дел се барања доставени од граѓани или 47 отсто и барања од страна на единици на локална самоуправа (ЕЛС) или 21 отсто. Од вкупно пристигнатите барања за вршење на ревизија, Државниот завод за ревизија прифати 15 барања за вршење на ревизија, односно високи 39 отсто од вкупно пристигнатите барања за вршење на ревизија, велат од ДЗР.

Би можело да ве интересира

ВМРО-ДПМНЕ поднесе два амандмана за Предлог-законот за студентските оброци

Пренџов: Димовски од АНБ не дојде на собраниска комисија, од денот на поднесување на документи за државјанство до денес Онишченко е на црна листа на САД

Собранието ги донесе законите за задолжување кај ММФ и Светска Банка

Џафери не ја добил референдумската иницијатива за францускиот предлог: Ќе ви кажам кога ќе одговорам

Кристијан Ландов

Собранието изгласа продолжување на кризните состојби поради недостиг на електрична и топлинска енергија

(ВИДЕО) Во Собрание се дискутира за нуждата на пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ: Ова е насилство

Кристијан Ландов