Драчево и Батинци добија вода

Од:

ЈП Водовод и канализација – Скопје, го санираше дефектот на ул. Борис Трајковски, кој предизвика прекин на водоснабдувањето во Драчево, Батинци, Моране, Долно Лисиче и околните места е саниран.

„Отстранувањето на дефектот беше успешно реализирано во 16:45, а водоснабдувањето за населените места Усје, Пинтија, Батинци, Студеничани и село Моране кои се снабдуваат со вода преку резервоари (висока зона), се нормализира по 18 часот. Овој тип на дефекти, се случуваат навистина ретко, но нивната природа предизвикува
прекинато водоснадбусвање во подолг временски интервал. ЈП Водовод и канализација – Скопје, изразува благодарност до граѓаните од овој дел на градот Скопје, за трпението и разбирањето за време на отстранување на овој дефект“, веалат од претпријатието

Би можело да ве интересира

Без вода корисниците од село Рашче

Ана Ололовска

Прекинато водоснабдување во дел од Кисела Вода

Ана Ололовска

Без вода улица „Димо Хаџидимов“ и дел од „Божидар Аџија“

Ана Ололовска

Бектеши: Нема поевтина струја за водоводните претпријатија што ќе ја покачат цената на водата

Орце Костов

Без вода корисници на улицата „Златко Шнајдер“

Ана Ололовска

Човек кој сaкал да ги прочисти синусите починал поради нечиста вода