ДИЦ ќе ги соопшти резултатите од државната матура јуни 2021

Од:

Директорката на Државен испитен центар Елизабета Наумовска денеска ќе ги соопшти резултатите од екстерните испити од државната матура јуни 2021 година.

Оваа учебна година за државната матура се имаа пријавено 15 294 матуранти. Од нив 7 050 од гимназиско образование, 7 983 од средно стручно образование и 261 од средно уметничко образование, информираа од Државниот испитен центар.

Би можело да ве интересира

ДИЦ: Државната матура ќе полагаат 15 620 ученици

Ана Ололовска

Поради масовната миграција: Во гимназијата во Ростуше само 12, во Центар Жупа 18 матуранти

Горан Наумовски

Владата усвои сет препораки за училиштата за подигнување на безбедноста во училишните објекти

Горан Наумовски

ДИЦ останува во штрајк и се повлекува од јавни известувања – порача одговорите да ги даваат надлежните министерства

Ана Ололовска

Кошевалиска, декан на штипскиот Правен факултет е против намалување на границата за кривична одговорност кај малолетниците

Ана Ололовска

Нови датуми за државната матура бара синдикатот на ДИЦ, Шаќири повика таа да не се доведува во прашање

Ана Ололовска