Демократски сојуз: Самостоен настап на локалните избори

Од:

Централниот совет на Демократскиот донесе одлука за самостоен настап на Демократскиот сојуз на локалните избори или во коалиција со сродни политички партии за што го овласти претседателот да води соодветни преговори информираат од партијата.

„Истовремено, Централниот совет на ДС ја повикува Владата да ги обезбеди сите неопходни услови за фер и демократски изборен натпревар, вклучувајќи го и навременото обезбедување на апарати и софтвер за земање отпечаток од прст (фингерпринт) при гласањето, што е и законска обврска. На седницата, Централниот совет беше информиран за состојбите околу пандемијата и одржувањето на пописот, при што зазеде став да ги повика граѓаните во дијаспората и во Македонија да се попишат, а државата да ги обезбеди сите неопходни услови за здравствено безбедно одвивање на пописот“ – се вели во соопштението од Демократскиот сојуз.

Би можело да ве интересира

Павле Трајанов се откажа од коалицијата со ДОМ и ЛДП

Искра Манојлоска

Демократски сојуз: Признание и бенефициран стаж за здравствени работници

Ана Ололовска

Демократски Сојуз: Фонд за критички медиуми и истражувачко новинарство

Демократски сојуз: Амандманската расправа да трае најмногу 10 дена

Демократски сојуз бара одложување на пописот

Демократски сојуз: Бугарија ќе ја наруши стабилноста на Балканот

Катерина Павлова-Николовска