Дебар, Жупа и Река десет часа без струја

Од:

Целото дебарско конзумно подрачје кое ги опфаќа општините Дебар, Центар Жупа и подрачјето на Река, општина Маврово и Ростуше денеска десет часа беше без елекрична енергија.

Тоа поради изведување одредени активности од страна на ЕВН на електоромрежата, насочени кон подобрување на нормалното снабдување со електрична енергија.

Дебарското конзумно подрачје кое опфаќа над четири и пол илјади потрошувачи, правни и физички лица, без струја беше во периодот од 7:10 до 17:15 часот.

Недостигот на струја услови поголем број од институциите да не може да ги обавуваат секојдневните работи а граѓаните да добијат потреба услуга.

Би можело да ве интересира

Во Британија отстранет проблемот кој доведе до прекин на снабдувањето со струја

Реонот на Студенчишта без струја, се работи на санирање на дефектот

Утре без струја дел од општините Центар, Чучер Сандево и Зелениково

Без струја утре дел од Кисела Вода

Ана Ололовска

Се намалува цената на стандардниот приклучок за струја

Ана Ололовска

Бислимоски: Либерализацијата на пазарот на струја оди добро

Ана Ололовска