ЦУК: Викендов заради за санирање на мостот на Маркова Река ќе има времен режим на сообраќај

Од:

Викендов заради реализација на проектот за целосно санирање на оштетувањето на мостот на Маркова Река во населбата Драчево, на овој потег ќе биде воведен времен режим на сообраќај.

„Оштетувањето на мостот ќе се санира со брзоврзувачки материјали на цементна основа, што ќе овозможат враќање на асфалтот за само 24 часа после реконструкцијата на коловозната плоча. Санацијата е планирано да се заврши за два дена, предвидено до поставување на асфалтната маса и од таа причина се бара период со минимална фреквенција на мостот, значи во еден период од 20-тина часа, сообраќајот на мостот ќе треба да се одвива по само една сообраќајна лента, со најмала можна брзина на движење, од околу 10км/h.

Времениот сообраќаен режим на овој потег ќе важи до завршување на градежните активности за санација на оштетувањата, па оттука Центарот апелира за максимална претпазливост при возењето на учесниците во сообраќајот“, информираат од Центарот за управување со кризи.

Би можело да ве интересира

Спасувачка акција за три 16-годишни момчиња заробени на островче на надојдената Треска

Предраг Петровиќ

Лифтот со екипата на Итна помош паднал од втор кат во подрум, тројца повредени

Екипата на Итна помош загалвена во лифт која паднал во подрум, пациент немало

Eкипа на Итна медицинска помош и пациент се заглавиле во лифт во Кисела Вода

ЦУК: Девојка паднала во дол кај Струмица, во тек е акција за нејзино извлекување

ЦУК го објави начинот за обесштетување на граѓаните кои претрпеле штети од природни непогоди