Чулев: Употребата на полицискиот хеликоптер за политички цели е класична злоупотреба, ДКСК да го истражи случајот

Од:

Поранешниот Министер за внатрешни работи Наќе Чулев на својата фејсбук страна ја повика Државната комисија за спречување на корупција и останатите надлежни институции и да го истражат случајот во која Министерот за внатрешни работи, во видео објавено на неговата фејсбук страна, правична класична злоупотреба на полициските ресурси за политички цели.

Чулев во својот статус наведува дека гога вработените во Министерството за внатрешни работи, работат и функционираат во услови кои се далеку под стандардот за нормално функционирање на полицијата и кога поради лошото менаџирање на Министерството за внатрешни работи, оваа државна институција тоне во отпад, парите на полициските службеници и граѓаните се користат за политичка промоција на Оливер Спасовски, кој за личен ПР и за политичка промоција во пресрет на претседателскиот избори, објави високо квалитетен спот, платен од буџетот на Министерството за внатрешни работи, каде тој лета и се фотографира со полицискиот хеликоптер.

Тој го повикува Оливер Спасовски да даде одговор која е потребата за политички цели да се употреби хеликоптерот? колку чини реализацијата на овој промотивен спот? Дали употребата на државен хеликоптер со полициски ознаки не е злоупотреба на позицијата за политички и лични цели? Кој е бенефитот на граѓаните од трошењето буџетски пари за себепромоција и политички цели?

Би можело да ве интересира

Спасовски, Николовски и Костадиновска-Стојчевска: Капиталните инвестиции на Владата и поддршката на проекти го подобруваат животот на граѓаните во битолскиот регион

Спасовски од Битола: Во изминатите шест години вложивме 45 милиони денари за реконструкција на пет полициски објекти на подрачјето на СВР Битола – инвестираме во побезбедна иднина на граѓаните

Предраг Петровиќ

Самитот на ОБСЕ ќе го блокира пола Скопје: Спасовски апелира на трпение

Александар Тодески

Агенција за филм: ДКСК конструира невистина наместо да се занимава со спречување корупција

Спасовски: Првпат воведовме тест на интегритет за сите нови вработувања во МВР

Спасовски: Уште личната карта не ми е обновена со новото име на земјата

Орце Костов