Царинската управа отвори истрага против Александар Трајковски за неговото отсуство од работа

Од:

Царинската управа на Република Македонија отвори истрага против царинскиот службеник Александар Трајковски во врска со неговото отсуство од работа во Царинската управа.

Од царинскиот службеник побарана е изјава за отсуството од страна на инспектори од Секторот за професионална одговорност, и истиот го доставил Извештајот за привремена спреченост за работа, поврзан со неговото отсуство. Исто така, отворена е истрага и побарани се докази и извештаи од Фондот за здравствено осигурување.

Истрагата е поврзана со почитувањата на правилата за ред и дисциплина на Царинската управа, Законот за работни односи (член 81) и Колективен договор. За текот на истрагата и резултатите од можна злоупотреба на отсуството согласно актите на Царинската управа и законските прописи, медиумите ќе бидат навремено информирани.

Би можело да ве интересира

Рекордна заплена на Царината на девизи и злато, во вредност од еден милион евра

Ана Ололовска

Царина ги проверува лажните фактури од увоз на пелети, а резултати од истрагата после грејната сезона

Орце Костов

Царинска управа: Запленети 12 килограми екстази со проценета вредност од 200 илјади евра, кои требало да завршат во државата

Ана Ололовска

Трајковски го одигра 300 натпревар во кариерата

Албанија ги укина дел од царинските давачки за Македонија, Косово и Србија

Трајковски: Ова е тоа за кое сите сме сонувале – Македонија да оди на Светско првенство

А1он